Ми в соцмережах:
Мова сайту:
[google-translator]

А чи знаєте Ви як саме сміття може впливати на наше середовище?

dmitriy 24.06.2020 0 Comments

А чи знаєте Ви як саме сміття може впливати на наше середовище?

Найсерйозніша проблема – забруднення ґрунтових вод. Вода – універсальний розчинник. Просочуючись крізь шари захоронених відходів, дощова (тала) вода “збагачується” різними хімічними речовинами, які утворюються у процесі розкладання сміття. Така вода з розчиненими у ній забрудниками називається фільтратом.

Коли вона проходить крізь необроблені відходи, утворюється особливо токсичний (отруйний) фільтрат, у якому поряд з органічними рештками наявні залізо, ртуть, цинк, свинець та інші метали з консервних бляшанок, батарейок та інших електроприладів, причому це все приправлено барвниками, пестицидами, миючими засобами та іншими хімікатами. Неграмотне сортування сміття та невдалий вибір місць захоронення і нехтування засобами безпеки дозволяє цій отруйній суміші досягати водоносних горизонтів.

Друга проблема – утворення метану – пов’язана з анаеробними процесами, які відбуваються у захоронених шарах сміття без доступу повітря. Утворюючись, цей газ може поширюватись у землі горизонтально, накопичуватись у підвалах приміщень і вибухати там при запалюванні. Поширюючись у вертикальному напрямку, метан спричинює отруєння й загибель рослинності. За відсутності рослинного покриву починається ерозія ґрунту, захоронені відходи оголюються і виходять на поверхню.

І таких проблем ще безліч, це викиди у атмосферу і шкода усьому живому довкола нас.
Бережіть природу і викидайте сміття правильно. ?????????????????

й їхні слабкі сторони.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *