Ми в соцмережах:
Мова сайту:
[google-translator]

Доброго ранку, сьогодні ми підготували для Вас ?книги ХХ століття для прочитання. ?

dmitriy 22.05.2020 0 Comments
☀️ Доброго ранку, сьогодні ми підготували для Вас ?книги ХХ століття для прочитання. ?
?Харпер Лі “Вбити пересмішника”
Дія роману “Вбити пересмішника” відбувається в 30-ті роки ХХ століття у вигаданому американському містечку Мейкомб. Головний герой, адвокат Аттікус Фінч, не лише захищає права в суді, але й робить усе можливе, щоб прищепити землякам почуття поваги до інших. Виховуючи своїх дітей, Фінч завжди наголошує на тому, що пригноблення та насильство — неприпустимі.
Роман, написаний так давно, не втрачає своєї актуальності і в наші дні. А ще він отримав Пулітцерівську премію.
?Джордж Орвелл “1984”
Чи справді майбутнє людства можна окреслити словом “світле”? Хтось щиро в це вірить, хтось — ні. Але в будь-якому випадку, заплутавшись в реаліях сучасного світу, всі ми шукаємо відповіді на якісь питання — чому все відбувається так? Що нас чекає завтра? І тут в пригоді стане роман-антиутопія Джорджа Орвелла “1984”.
Незважаючи на те, що твір був написаний майже 60 років тому, актуальності він не втрачає і на сьогодні. Події, описані на його сторінках, з кожним днем все більше нагадують наше життя.
Вигадана супердержава постійно воює з двома іншими, і не важливо, які країни об’єднуються для боротьби, нічого не змінюється — хтось виграє, хтось — програє, але війна триває. Майбутнє, в якому є місце лише тоталітаризму, світ, в якому життя людини — це страх, ненависть та доноси. І як би не хотілось зруйнувати систему, діло це марне, бо знищити те, у чого нема ні серця, ні мозку, ні цілі — неможливо. Смерть кожного в цій безперервній бійні — не так фізична, як духовна, бо все, що робить людину людиною — оголошене поза законом.
?Френсіс Скотт Фіцджеральд “Великий Ґетсбі”
Книга, яку вважають одним із класичних творів американської літератури. Френсіс Фіджеральд помер з думкою, що він — невдаха, адже після публікації “Великого Ґетсбі” критики оцінили книгу по-різному, та й продавалась вона погано. Але під час Другої світової війни читач знову проявив зацікавленість до цього роману.
Події в “Великому Ґетсбі” відбуваються на початку 20-х років ХХ століття в США, і розгортаються навколо такого собі Джея Ґетсбі, в основі багатства якого лежить злочинна діяльність. Герой думав, що гроші та влада зроблять його щасливим, але коли ілюзії почали руйнуватись, цей період в житті виявився дуже жорстоким.
?Анна Франк “Сховище. Щоденник у листах”
“Сховище. Щоденник у листах” — реальна оповідь 13-річної дівчинки-підлітка Анни Франк, яка пережила Голокост.
Спочатку вона вела свій щоденник лише для себе, але згодом почула по радіо виступ нідерландського міністра освіти у вигнанні, який заявив про те, що після війни потрібно буде зібрати якомога більше документальних матеріалів та опублікувати їх.
Анна хотіла, щоб її книжку теж прочитав світ, та, на жаль, дівчинці не вдалось побачити свій щоденник надрукованим — в серпні 1945 року її та ще 7 євреїв, які переховувались від гітлерівців, заарештували. Вона загинула у концтаборі, коли їй було 15 років.
?Айн Ренд “Атлант розправив плечі”
В 1957 році світ вперше побачив антиутопічний роман Айн Ренд “Атлант розправив плечі”. Лише через три дні після появи на ринку він зайняв 6-у сходинку в списку бестселерів The New York Times. Саме цю книжку назвали в 1991 році другою після Біблії, яка спричинила поштовх до змін в житті американських читачів.
Українською мовою книга вийшла лише у 2015.
Атлант розправив плечі” можна назвати однією із найскладніших книг для сприйняття. Влада намагається побудувати соціалізм, але промисловцям та бізнесменам це не подобається. Однак є людина, яка може допомогти в цій ситуації, і це — нікому не відомий Джон Голт. Він залишається таким навіть тоді, коли з’являється на сторінках книги як дійовий персонаж. Його роль — показати, що, окрім емоцій, у людини є розум, який може допомогти їй знайти правильні рішення.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *