Користь і шкода кінзи

Кінза – запашна, пряна зелень, яку люди споживають у страви вже понад 5 тисяч років. Насіння кінзи ми використовуємо, як прянощі до страв – це коріандр, а от зелену частину рослини частенько додаємо до м’ясних страв та соусів.
Кінза надзвичайно низькокалорійна, тому ви сміло можете додавати її у страви. Калорійність зелені кінзи становить 216 ккал на 100 г.
Користь і шкода кінзи
Попри те, що кінзу додають до багатьох страв різних національних кухонь, її використовують у народній медицині. Якщо вирощувати кінзу у горщику на підвіконні – вона чудово очищає повітря у квартирі.
Якщо ви відчули перші ознаки простуди, вживання кінзи вважається чудовим антисептиком, який допоможе при простудах, також її використовують як відхаркувальний засіб. Вживання свіжої зелені кінзи покращує стан ясен та запобігає появі карієсу.
А регулярне вмивання шкіри обличчя відваром з кінзи поліпшує його стан та пружність.
елень кінзи багата вітамінами групи А і В, а також безліччю корисних для організму мінералів. У 20 г кінзи міститься добова норма вітаміну К, який бере участь у важливому процесі згортання крові.
Є і протипоказання щодо вживання кінзи. Якщо ви хворієте на виразку або гастрит, краще не вживати її у щоденному раціоні. Те саме стосується і людей з серйозними проблемами з серцем та судинами.
Пам’ятайте, в одній страві можна з’їсти не більше ніж 35 г свіжої зелені кінзи або 4 г насіння коріандру. Таке дозування не нашкодить вашому організму.