Ми в соцмережах:
Мова сайту:
[google-translator]

Основні показники якості продуктів.

dmitriy 09.07.2020 0 Comments
Основні показники якості продуктів.
На що звертати увагу впершу чергу? Як правило, ціна безпосередньо залежить від якості. Низька ціна або велика знижка – привід задуматися. Часто супермаркети влаштовують розпродаж товарів, термін придатності яких наближається до закінчення. Звичайно, все це може бути частиною рекламної акції, мета якої – просувати товар. Але все ж краще вивчити склад і ознайомитися з датою виготовлення, так як випадки отруєння або алергії від таких товарів досить часті.
Назва продукту теж може багато про що розповісти. Ви можете ознайомитися з ГОСТами, щоб мати уявлення про те, що ж має ховатися під конкретною назвою. Так, наприклад, йогурт – кисломолочний продукт, отриманий за допомогою заквасочних мікроорганізмів – бактерій Lactobacillus bulgaricus і Streptococcus thermophilus. Тому якщо ви бачите в складі інші мікроорганізми, значить, в руках ви тримаєте йогуртний продукт. Умисна невідповідність ГОСТу робиться для того, щоб заощадити на виробництві. Такі продукти мають у своєму складі шкідливі ароматизатори та пальмові жири. За законом, виробник має право називати йогуртом тільки продукт, що не піддавався впливу високих температур і містить живі йогуртові культури.
Вивчаємо склад. Складу необхідно приділити особливу увагу. Пальмова олія сьогодні міститься майже в будь-якому продукті, замаскувати її смак не складно, а вимога вказувати її на упаковці дотримується виробниками далеко не завжди. Однак із-за жирних кислот у своєму складі вона завдає організму відчутної шкоди, ускладнюючи травлення і накопичуючись в організмі. Отже, якщо назва продукту відповідає офіційному складу, то і якість його буде вища.
Обов’язково читайте етикетку! Не лінуйтеся витратити декілька зайвих хвилин і прочитати, що ж саме будете їсти ви і ваші близькі. Особливо уважно читайте все написане дрібним шрифтом. Зверніть увагу на рядок, позначений як «харчова цінність продукту на 100гр.» – тут виробник зобов’язаний вказати кількість білків, жирів і вуглеводів на 100гр продукту. Компоненти, які вказані в першій позиції переліку етикетки продукту, становлять у ньому найбільшу частину. Чим далі компонент від початку переліку, тим менше його в продукті. Якщо ви купуєте ковбасу чи сосиски, м’ясо там стоїть на останньому чи передостанньому місці, може виявитися, що його там немає зовсім. Наступним пунктом, на який ми дивимося на етикетці, це консерванти, ароматизатори та барвники. У якісному продукті їх немає. Але якщо консерванти не вказані, а термін придатності довгий, значить, вас просто хочуть ввести в оману, якісний продукт не може мати тривалий термін зберігання.
Не варто брати товар, не дивлячись. Для цього складіть список, щоб застрахувати себе від «випадкових» покупок. Кращим варіантом є меню на тиждень – так ви зможете точно уявити, які продукти і в якій кількості вам знадобляться.
Коли неякісні товари перестануть користуватися попитом, недобросовісні виробники будуть змушені піти з ринку. Нагадуємо, що важливо звертати увагу на ціну, терміни зберігання, склад, точну назву і упаковку товарів. Це не займе багато часу, але позитивно позначиться на якості вмісту вашого кошика. Пам’ятайте: ваш вибір може змінити ситуацію на ринку в цілому.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *