Ми в соцмережах:
Мова сайту:
[google-translator]

Редиска — чудове джерело корисних речовин

dmitriy 22.05.2020 0 Comments
Редиска — чудове джерело корисних речовин. У ній міститься багато вітаміну С, вітаміни групи В, вітамін РР, а також калій, магній, залізо, фосфор та інші корисні речовини. У редисці міститься клітковина, необхідна для хорошого травлення.
Крім того, в цьому овочі — дуже мало калорій (19 калорій в 100 грамах продукту), що робить його просто незамінним для тих, хто стежить за вагою.
Але увага! Редиска може бути протипоказана людям, які страждають захворюваннями шлунково-кишкового тракту та іншими захворюваннями.
?3 рецепти смачних страв з редискою. ?
?Салат з редискою та огірком
Інгредієнти:
4 редиски;
4 середніх свіжих огірки;
кілька гілочок зеленої цибулі;
кілька гілочок кропу;
сіль, чорний перець — за смаком;
сметана або турецький йогурт для заправки.
Приготування:
Огірки та редиску наріжте кружечками. Зелень подрібніть. Перемішайте овочі та зелень, посоліть і поперчіть. Заправте салат сметаною або турецьким йогуртом, знову перемішайте.
?Діп-соус з редискою
Діп-соус — це соус, в який можна вмочати (від англійського слова dip) шматочки хліба, крекери, смажену картоплю та інші продукти. Зараз, коли є свіжа редиска, пропонуємо вам приготувати такий діп-соус:
Інгредієнти:
6-8 редисок;
2 столові ложки вершкового масла;
1 чашка густого йогурту;
подрібнена цибуля-різанець — 3 столові ложки (можна замінити зеленою цибулею);
цедра половини лимона;
сіль, чорний перець — за смаком;
йогурт.
Приготування:
Редис розріжте на четвертинки та викладіть в форму для запікання. На кожен шматочок редису покладіть невеликий шматочок масла. Злегка посоліть та поперчіть. Поставте редис в духовку на 20–25 хвилин, щоб він став м’яким. Готовий редис складіть в блендер та подрібніть (не до стану пюре). В окремій мисці перемішайте подрібнений редис, йогурт, подрібнену цибулю і цедру лимона. Посоліть і поперчіть. Цей діп-соус можна подавати на стіл відразу, а можна поставити в холодильник і подавати пізніше.
?Спред з редискою та крем-сиром
Інгредієнти:
200 грамів крем-сиру;
100 грамів м’якого вершкового масла;
1 чашка подрібненої свіжої редиски;
чверть чашки подрібненої зеленої цибулі;
сіль, червоний кайєнський перець, паприка — за смаком;
0,5 чайної ложки вустерського соусу (або іншого кисло-солодкого соусу);
крем-сир.
Приготування:
Інгредієнти добре перемішайте. Поставте в холодильник. Подавайте з хлібом, солоними крекерами або житніми хлібцями.
Смачного!

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *