Ми в соцмережах:
Мова сайту:
[google-translator]

Рекомендації з фізичної активності

dmitriy 20.07.2020 0 Comments
Здорове харчування і адекватне фізичне навантаження є основними умовами для гарного самопочуття в будь-якому віці. ?
Вони допомагають зберегти здоров’я, знизити ризик виникнення і розвитку багатьох хронічних захворювань, сприяють підтримці стабільного психоемоційного стану, позитивно впливають на зовнішній вигляд і настрій. ?
Рекомендації з фізичної активності ?
Для схуднення в 60 років варто звернути увагу і на збільшення фізичної активності. ?
У літньому віці фізична активність допоможе зберегти рухливість, гнучкість, фізичну силу, дасть можливість стати більш енергійним, запобігати перепадам настрою, а також буде сприяти «спалюванню» жирових відкладень.
Корисні будь-які адекватні фізичні навантаження, але важливо враховувати, як впливає те чи інше навантаження на організм, а також наявність протипоказань при наявних хронічних захворюваннях.
Наприклад, аеробні вправи – ходьба, плавання – одночасно допоможуть тренувати серцевий м’яз і сприятимуть витраті зайвих калорій. Йога підвищить гнучкість і зміцнить м’язи. А силові навантаження – заняття з гантелями, догляд за садом – допоможуть зберегти силу м’язів і зменшити вагу.
Але якщо Ви ніколи не займалися спортом, перед початком спортивних занять зверніться за рекомендаціями до лікаря. ?
Починайте з мінімального навантаження і поступово його збільшуйте. Обов’язково приділяйте час розминці і розтяжці. Вибирайте для занять спортом зручний одяг і взуття. Важливий момент – заняття спортом повинні доставляти позитивні емоції – тому обирайте спортивні заняття, які Вам до душі.
Дієта після 60 років ?
Жінка або чоловік, за шістдесят, які прагнуть знизити вагу, повинні харчуватися так, щоб організм не відчував дефіцит необхідних поживних речовини. При цьому їжа з віком повинна бути менш калорійною.
Рекомендації з харчування: ?
Встановіть регулярні прийоми їжі, обов’язково снідайте.
Готуйте страви з високим вмістом злаків, овочів і фруктів. Вони допоможуть забезпечити організм необхідними вітамінами, мікроелементами і клітковиною. У день бажано з’їдати декілька порцій сирих і термічно оброблених овочів і фруктів.
Включайте в раціон молочні продукти, вони багаті кальцієм і вітаміном D, сприяють збереженню кісткової маси.
Оптимальним буде вживання нежирного м’яса кілька разів на тиждень. Основними джерелами білка повинні стати риба, нежирний сир, кисломолочний сир та інші кисломолочні продукти.
У літньому віці варто обмежити споживання жирів, але не виключати їх повністю. Важливо, щоб в меню були присутні ненасичені жирні кислоти, які містяться в морській рибі і в олії.
Обов’язково пийте воду. Навіть якщо Вам здається, що з віком Ви менше відчуваєте спрагу, Ваш організм, як і раніше, потребує воду. При відсутності протипоказань випивайте 6-8 склянок води на день, якщо є протипоказання – обговоріть з Вашим лікарем кількість води, яку Вам необхідно випивати.
Якщо у вас є будь-які хронічні захворювання, рекомендації з харчування для зниження ваги може розробити тільки лікар.
І пам’ятайте, що організація харчування має позитивний вплив на метаболізм, підтримує нормальну працездатність та здоров’я у будь-якому віці.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *