Ми в соцмережах:
Мова сайту:
[google-translator]

Секрети консервування

dmitriy 11.08.2020 0 Comments
Секрети консервування 🤩🍴
🍯Варення не зацукрюватиметься, якщо під час варіння час від часу витирати краї посудини змоченим у льодяній воді рушником.
🥒Щоб квашені огірки не почали пліснявіти, можна покласти у банку невеличку торбинку з зернами гірчиці.
🍎Помідори при консервуванні не розтріскаються, якщо проколоти шкірку голкою чи загостреною паличкою.
🧂Щоб відкрита консервація не почала пліснявіти, під кришку потрібно покласти гірчичник, або ж насипати зверху трохи солі й капнути кілька крапель олії.
🍇Ягоди з товстою шкіркою (наприклад агрус) перед консервуванням необхідно проколоти, щоб вони добре просочилися сиропом чи маринадом.
🥒Огірки будуть хрумкими, якщо додати в банку дубової кори (1 ст. ложка на 3 л). Якщо кора занадто дрібна, загорніть її в лист смородини чи хрону, що кластимете в розсіл.
🥬🥒Щоб розчин в огірках не був мутним, не пліснявів, треба додати до нього столову ложку подрібнених листків хрону.
🍎Томати не запліснявіють, якщо їх посипати зверху сухим листям хрону.
🥒Огірки, зібрані зранку, підходять для консервації. Їх можна просто промити гарненько і не потрібно вимочувати.
🧊Температура заливки при консервації огірків не повинна перевищувати 90 градусів, а то потім вони можуть стати м’якими.
🥗🥦Щоб цвітна капуста зберегла свій колір, потрібно її потримати в окропі з сіллю і лимонною кислотою 1-2 хв. Для неї підходять такі прянощі й спеції: гвоздика, перець чорний і запашний горошком, естрагон, кориця, лавровий лист.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *