Сортуй правильно!

Сортування сміття – це не піар у 21 столітті, а справжня проблема яка повинна торкнутись кожного, і сьогодні навчимось що і куди треба сортувати.
Біля багатьох торгових центрів, великих супермаркетів вже стоять сучасні сортувальні баки, тож як ними користуватись?
Головним в розподілі сміття є сам процес, під час якого потрібно вірно визначити групу для утилізації. Існує 5 стандартних видів відходів:
* органіка;
* скло;
* папір;
* метал;
* пластик.
До контейнерів з позначкою «Органіка» слід класти відходи м’яса, риби, овочі та фруктів, хліб, напівфабрикати, кондитерські вироби, а також інші харчові відходи такі як: господарський папір, паперові серветки, залишки від чаю і кави, кімнатні рослини та квіти.
До урн призначених для тари зі скла, металу та пластику потрібно відносити лише:
* тара з-під йогурту, пляшки з-під олії, кетчупу, майонезу, пляшки з-під кремів та шампунів, пластиковий посуд та коробки, поліетиленові кульки та плівку;
* скляну тару;
* консервні банки, металеві кришки, корки від їжі та напоїв.
Контейнер зі знаком «Папір і Картон» використовують для утилізації газет, каталогів, журналів, рекламних проспектів, зошитів, чистого та використаного паперу для нотаток і малювання, конвертів, книжок без твердої обкладинки, картонних ящиків та коробок, паперових пакетів та паперової тари.