Ми в соцмережах:
Мова сайту:
[google-translator]

Соя: користь чи шкода для вашого здоров’я

dmitriy 14.09.2020 0 Comments
Соя: користь чи шкода для вашого здоров’я ⚡️
Соя вважається одним з найбільш неоднозначних продуктів. Адже користь і шкоду можуть нести одні й ті ж речовини, що містяться в її складі. Навіть якщо ви не вживаєте безпосередньо продуктів із сої, вона все одно потрапляє у ваш раціон — з ковбасою, напівфабрикатами і навіть з шоколадними цукерками. Тобто сою вживає в тому чи іншому вигляді кожна людина. Тож давайте з’ясуємо, вона насправді корисна чи все-таки шкідлива.
Батьківщиною сої є Східна Азія, а сама культура — із родини бобових. Соя вважається одним із найцінніших харчових продуктів в світі. Справа в тому, що понад 40% складу сої — це чистий білок, який не поступається за якістю білкам рослинного походження. Крім білка, в складі продукту міститься багато макро- і мікроелементів, вітамінів, а сам продукт не є висококалорійним.
Корисні властивості сої
Ізофлавони, які містяться в сої, знижують ризик онкологічних захворювань
Низькокалорійна соя абсолютно не містить холестерину, але при цьому досить ситна. Тому її включають до складу дієтичного харчування при схудненні: і вага зникає, і людина отримує всі необхідні вітаміни і мінерали.
Соя в раціоні людей з цукровим діабетом — це можливість природним шляхом коригувати вуглеводний обмін і нормалізувати білковий і жирно-кислотний склад дієти.
Соя замінює м’ясо і молоко під час посту, щоб урізноманітнити раціон, в якому відсутні продукти тваринного походження.
В умовах постійного подорожчання продуктів харчування соя може частково замінити м’ясо в раціоні і заощадити сімейний бюджет.
А де ж шкода?
Непомірне споживання ізофлавонів може пригнічувати роботу щитовидки і всієї ендокринної системи загалом.
Саме соя частіше за інші продовольчі культури піддається експериментам з генної модифікації, тому наслідки вживання продукту у великих кількостях може бути непередбачуваним.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *