У цвітній капусті є велика кількість вітамінів, мінералів та інших корисних речовин. Якщо порівнювати цвітну капусту зі звичайною білокачанною, то варто сказати, що в цвітній в два рази більше білків і в три рази більше вітаміну C. А ще вона багата такими вітамінами: A, B, B1, B2, B6, PP, H. Що ж стосується мінералів, то в цвітній капусті міститься багато калію, кальцію, натрію, фосфору, заліза, магнію.
Завдяки тому, що в цвітній капусті присутня велика кількість вітаміну C, її вживання допоможе нам підвищити імунітет, боротися з різними хворобами.
Також вітамін C корисний для нашої шкіри. Вживаючи цвітну капусту, ми можемо продовжити молодість шкіри, підвищити її еластичність, зменшити зморшки.
Цей овоч дуже корисний для серцево-судинної системи. Він знижує рівень “поганого” холестерину. Калій, що міститься в цвітній капусті, допомагає тримати в нормі артеріальний тиск.
Цвітна капуста, завдяки своїй низькій калорійності, допомагає схуднути.
Вона також корисна для шлунково-кишкового тракту. Вживаючи цю капусту, ви можете поліпшити травлення, знизити ризик розвитку гастриту і виразкової хвороби.
Свіжий сік цвітної капусти допоможе впоратися із запаленням ясен. Його потрібно змішати з водою (пропорція – 1: 1) і полоскати ясна кілька разів на день.