Як правильно вибирати, зберігати і варити молоду картоплю
Як правильно вибирати, зберігати і варити молоду картоплю



Сезон молодої картоплі триває з квітня по липень. “Молодий” овоч відрізняється від “старого” більш тонкою шкіркою та зниженим вмістом крохмалю. Він добре зберігає форму після варіння і нарізки, тому чудово підходить для приготування салатів. До того ж, молода картопля солодша, адже цукор в ній ще не перетворився на крохмаль.
Як вибрати молоду картоплю?
Молода картопля має бути твердою, сухою і без плям. Немита картопля зберігається довше, адже бруд захищає її від пошкоджень.
Як правильно варити молоду картоплю?
Вам не потрібно чистити молоду картоплю; просто промийте, щоб видалити весь бруд і готуйте цілою. Для варіння покладіть дрібну картоплю в каструлю зі злегка підсоленою водою, доведіть до кипіння, варіть на слабкому вогні до готовності (близько 10 хвилин) і процідіть.
Заправте молоду картоплю, щойно вона буде готова, щоб бульби увібрали аромат вершкового масла або рослинної олії.
Як зберігати молоду картоплю?
Зберігайте молоду картоплю в прохолодному, темному місці, яке добре провітрюється. Її потрібно використати протягом декількох днів з моменту купівлі.